Udstillingsportefølje


Nedenstående projekter giver et indblik i mit arbejde med udstillinger og relaterede projekter inden for kunstfeltet – med et særligt fokus på rumlige greb og arkitektfaglige løsninger.


Jeg er uddannet fra Det Kongelige Akademi – Arkitektskolen i København – hvor jeg i 2018 afsluttede min kandidat fra masterprogrammet Kunst og Arkitektur. Siden da har jeg arbejdet i krydsfeltet mellem udstilling, kunst og arkitektur med fokus på simplicitet, rumlig klarhed og tektonik.


Du kan finde mere information om projekterne og arbejdsmetoder på min øvrige hjemmeside.



Link til: CV

Arbejde i kunst- og udstillingsfeltet: www.jacobklocker.dk

Arbejde med tegning og maleri: @jacobklocker

                                                                               

Årets Pressefoto 2024

Årets Pressefoto 2024

Udstillingsview

Det Kgl. Bibliotek


I perioden 2021–2025 har jeg arbejdet som udstillingsarkitekt på Det Kgl. Bibliotek / Den Sorte Diamant og været med til at udvikle en række udstillinger.


Udstillingen Årets Pressefoto 2024 blev vist på Den Sorte Diamant i vinter/forår 2024 og havde til formål at iscenesætte de fotografier, der årligt udvælges af Pressefotografforbundets jury.


Det var fjerde gang, jeg stod for den arkitektoniske udformning af Årets Pressefoto. I samarbejde med Sisse Stoyer, forperson for Pressefotografforbundet, og Christina Bach, udstillingschef på Det Kgl. Bibliotek, stod jeg for den rumlige disponering af værkerne, individuelle ophængningskompositioner samt koordinering af print og installation.

Arbejdet med fysiske modeller giver en rumlig forståelse og fungerer som et effektivt redskab i tværfaglige samarbejder. Den fysiske model er ofte lettere at forholde sig til – især for samarbejdspartnere uden arkitektfaglig baggrund.

Årets Pressefoto 2024

1:25 arbejdsmodel





Årets Pressefoto 2024

Opstalter

                                                           

Kameraet og Os

Permanent udstilling på Det Kgl. Bibliotek med fotografier fra samlingen, der strækker sig fra 1845 til 2021. Med mennesket som gennemgående motiv undersøger udstillingen, hvordan fotografiet former vores syn på os selv og hinanden.


Jeg deltog som udstillingsarkitekt med ansvar for  dele af udstillingsdesignet, herunder inventartegning, farveplan og projektledelse under opsætning.

Kameraet og Os

Udstillingsview

Det Kgl. Bibliotek


Kameraet og Os

Tegninger fra projektet;

Produktionstegninger af udstillingsmøbler, montre, farveplan




                                   

Last Folio

Udstillingen Last Folio af Yuri Dojc dokumenterer forladte jødiske skoler og livsspor i Slovakiet, hvor tiden synes at være gået i stå siden Anden Verdenskrig.


Som udstillingsarkitekt for Det Kgl. Bibliotek arbejdede jeg tæt sammen med filminstruktør Katya Krasova om udformningen. Udstillingen omfattede 8 vitriner med Dojcs fotografier, portrætter af overlevende, filmvisning samt arkivmateriale fra Dansk Jødisk Museum – alt placeret på broen mellem Diamanten og de historiske biblioteksbygninger.

Last Folio

Udstillingsview

Det Kgl. Bibliotek


Last Folio

Plantegning




                                                                                                                             

Udsmykning til Aarhus Arkitekskole

Kaspar Bonnés kunstværk er skabt til den nye bygning ved Arkitektskolen Aarhus på Godsbanen og indgår i dialog med stedets markante arkitektur. Værket møder besøgende ved hovedindgangen og inviterer til refleksion over de mange rum, vi færdes i – fra byrum og institutioner til indre, personlige landskaber.


Som arkitekt på projektet udviklede jeg koncept og visualiseringer i tæt samarbejde med kunstneren. Jeg tegnede de 28 lærreder, der tilsammen udgør værket, og havde ansvar for installationen.


Projektet er doneret af Ny Carlsbergfondet og realiseret i samarbejde med Arkitektskolen Aarhus.

Udsmykning til Aarhus Arkitekskole

Udsmykning af Kaspar Bonnen, Aarhus Arkitektskole, 2022

www.jacobklocker.dk/aarhus-arkitektskole

Udsmykning til Aarhus Arkitekskole

Opstalt, øst væg




                                                                                                         

Installation til Viborg Kunsthal

Installationen Gaps of Easeaf Signe Guttormsen er en rumlig fortolkning af det urbane liv og det byggede miljøs indflydelse på vores møder med os selv og hinanden. Værket består af en labyrintisk struktur i stål og lys, med vægge af lodrette persienner i forskellige materialer og grader af transparens.


Som arkitekt på projektet arbejdede jeg tæt sammen med Guttormsen om design og konstruktion. Jeg omsatte idéen til tegninger og havde ansvar for udviklingen af stålkonstruktionen, som blev udført af en smed.

Installation til Viborg Kunsthal

Installation af Signe Guttormsen, Viborg Kunsthal, 2022

www.jacobklocker.dk/signe-guttormsen


Installation til Viborg Kunsthal

Produktionstegninger




                                                                                

Dansestudiet i Rörane

I 2016–17 deltog jeg i design og opførelse af et dansestudie i en lade i Sverige. Et projekt der forbandt samtale, design, forarbejdning af lokalt tømmer og byggeri og senere performencekunst i en fælles skabende proces.


Studiet har vist sig at have en særlig god akustik og anvendes i dag til indspilninger og koncerter. I foråret og sommeren 2024 afholdes en række jazzkoncerter med både svenske og internationale musikere.

Dansestudiet i Rörane

Gerlesborg, Sverige, 2016

Site, isometri af ladens bjælkekonstruktion, opstalter





Dansestudiet i Rörane

Procesbilleder og anvendelse i dag

www.instagram.com/roranestudio




                                                                    

Studietur til Athen

I efteråret 2023 havde jeg et ophold på Det Danske Institut i Athen, hvor jeg havde mulighed for at udforske byens museer, antikke sites og den samtidige kunstscene. Mit fokus var at undersøge, hvordan antikken bliver iscenesat og forstået i forhold til vores egen samtid, og hvordan dette historiske perspektiv kan kaste nyt lys over vores moderne civilisation. Hvordan relatere vi til det antikke – både som fysisk rum og som kulturel arv – og hvordan informerer dette møde den måde, vi skaber og forstår kunst og arkitektur i dag.


Under opholdet havde jeg også mulighed for at observere, hvordan samtidskunstnere i Athen forholder sig til disse klassiske referencer, og hvordan de integrerer dem i deres egne værker. Denne oplevelse har haft stor indflydelse på mit videre arbejde, hvor jeg fortsat søger at skabe dialog mellem fortid og nutid.




Collage af snapshots fra turen

www.jacobklocker.dk/athens-study

                                                                                      

Male- og tegnepraksis

Ved siden af mit arbejde som udstillingsarkitekt har jeg en praksis centreret omkring tegning og maleri. Denne praksis er ikke kun vigtig som et personligt udtryksmiddel, men fungerer også som en vigtig del af udviklingen af min æstetiske og formgivningsmæssige evner. Gennem maleriet og tegningen kan jeg videreudvikle min interesse for kunsten.


Jeg er særligt optaget af maleriet som medie, da det tilbyder en særlig mulighed for at udforske rum, form og farve. På denne måde spiller min malerpraksis en central rolle i at informere mit arbejde som udstillingsarkitekt.

Tre af mine malerier fra 2025

www.instagram.com/jacobklocker